Thursday, November 30, 2006

dom och andra

en skriver låt till en flicka. vacker sådan. en annan börjar undra, blir avundsjuk och går på högvarv. någon påstår att han dricker tio liter vatten om dagen. flera andra protesterar. någon fyndar en lampa, är ovanligt trevlig mot kassörskan och ler mot främlingar. någon är frustrerad och skriker om hierarkier. en annan kämpar för gult bälte. någon får paket av en av världens bästa människor. denna någon skickar då paket till en annan, dock från samma kategori som den första. en annan skruvar hyllor efter storvinst i biljard. och vissa är, till andras besvikelse, i andra länder.

Wednesday, November 29, 2006

bilder












efter elva timmar i skolan var stina och hemma skön syn. här bilder från stinas kamera. blandat från hela hösten. tentafesten i storkåtan, spelkväll hemma, förfest på 6:an, utklädnadslust osv.

Tuesday, November 28, 2006

klippa och klistra i transexuell

portträttfilmning av transsexuella jaqueline igår. fika på stan, designaffär och intervju på rfsl. idag sitter vi med redigeringen. fett material som med hjälp av lite anthony & the johnssons kan bli riktigt bra. i jämförelse med denna vackra och starka kvinna borde egna problem kännas banala. men hur ont jag än kan ha för andra, så är egocentreringen i mig enorm. pratar med folk och kommer på mig själv i helt andra världar. antar att det inte är mkt att göra för tillfället. det är bara otroligt frustrerande. regina lappar ihop mig om kvällarna.

Sunday, November 26, 2006

marie antoinette

söndagsbio. sofia coppola visar ännu en gång prov på sin storhet. förutom halvseg inledning mycket vacker och inspirerande film. makalösa miljöer, kläder, frisyrer. och kirsten dunst imponerar. dock knappt halvfull salong med obekväma stolar. sundsvallsborna samlas istället till bond. skitfolk.

Thursday, November 23, 2006

åhh. joanna!

har suttit hela eftermiddagen och laddat musik. och såhär precis innan läggdags finns nya ys med joanna newsom hemma hos mig. helt jälva otrolig! det kvinnan är helt sanslöst vackert underbar! detta kan inte bli annat än en bra natt.

Wednesday, November 22, 2006

inter -net

internet hemma. internet i vår lägenhet. internet i mitt rum. internet i luften.

Friday, November 17, 2006

knark, fluff och farliga (?) björnar

förra helgen såg jag många filmer. bl.a. grizzly man, som jag längtat efter. den var bra och jag gillar timothy väldigt mycket. kan känna med honom och tror att jag förstår vad det handlar om. hans kärlek till björnarna, och djuren överhuvud taget, är lite som avståndsförälskelser. eftersom att han inte kan komma nära björnarna på det sätt som man kan bli besviken av att komma nära en människa, så blir det lite samma sak. han kan bygga upp en bild, en värld där allt är perfekt och tillskriva björnarna vilka egenskaper som helst, för det finns inget som motbevisar det. skillnaden mot förälskelser är väl att man när det gäller männsikor oftast blir besviken i slutänden, om man inte håller det avstånd till personen som man satt upp. gör man inte det så går det alltid åt helvete. inga undantag. fallet blir hårt, som sundström sa. nu blev det hela lite fummigt, men jag gillade iaf filmen. 3 grizzlybjörnar!

goodbye lenin såg jag också. otroligt bra film! tyskland är min dröm. min avståndsförälskelse. och språklektionerna går på högvarv i stereon. 4 fallna murar till berlin och goodbye lenin!

finding neverland var mysig och fluffig. perfekt för mitt lördagshumör, och alldeles lagom sorglig. jag låg med filt och grät och drack te och låg i boll och log och mös. utan johnny depp hade filmen garanterat fått lägre poäng, men i dagen läge: 3 peter pan!

spun är knark. och allt vad det kan innebära. faktiskt en av de få filmer jag sett som verkligen lyckats utan narkotikaromatik. bildtänket är helt otroligt, musiken nästan lika upphetsande. det var tredje gången jag såg den, men garanterat inte den sista. 4 cowboyhattar till jonas åkerlund!

idag har vi filmat nyhetsinslag. roligt men kallt.
ikväll kommer mor och far. jag längtar.
imorgon är det helg. fotoutställning och bio.
på söndag är det upp till bevis med rondellhunden.

Thursday, November 09, 2006

sundström

igår var dagen det skulle hända. jag skulle träffa HONOM. och han skulle rädda mig. han skulle hjälpa mig börja leva mitt liv. han skulle öppna dörrar som jag inte visste fanns. han skulle vidga mina vyer. öppna mina ögon.

det var nästan lika underbart som jag föreställt mig. ok, inget radikalt livsavgörande sådär, men ändå. han var precis lika trevlig som man tror. och nästan snyggare. klokare. visare. mysigare.

tack stefan. på det helt taget så var det smått fantastiskt. känslan jag hade i magen efteråt ska sparas i en liten ask. och spara till en regning dag.

Tuesday, November 07, 2006

jag känner med dig andreas

"jag vet egentligen inte vad jag menar, men när man är punk och det är kallt och man behöver någon att skylla på, varför inte då skylla på regeringen?"

Wednesday, November 01, 2006

varför varför

varför?

vad är det för fråga? va?!