Tuesday, May 23, 2006

lilla julafton

bilder från helgen. paket från tomten som hade druckit öl på salambo, såpbubblor i solen och mys i musikrummet.














tack till nordan d och gläntans finest!

Friday, May 19, 2006

kalle strokirk och hans vänner

igår låg jag, efter en förmiddags hårt arbete, framför tv:n och slötittade på reprisen av debatt på svt 1. huvudfrågan var feminism.

är feminismen död?, frågade debatt sina gäster. enligt ett inslag var dödsdatumet den 22 maj förra året. bland gästerna fanns bl.a. kdus ordförande, chefsredaktör för gringo, snubbe från fi och så den galne man som fick mig att studsa upp och ner i soffan mer än jag normalt gör när det är torsdag och klockan är kring 13.00.. jag talar nu om kalle strokirk, ordförande i antifeministiska samfundet. kalle liknar feminismen med nazismen och kommunismen och ser inte att feminismen/feminister står för någonting förutom hat och konflikter. under programmet pratades det mycket om antifeministiska samfundets hemsida -antifeminist.nu. idag slog jag slag i saken och besökte hemsidan som bjöd på en hel del intressant läsning. både kalle själv och en hel drös andra män kan här få utlopp för sina agressioner, tankar och känslor som rör feminismen i allmänhet och feminister i synnerhet.

skribenten sven bergersjö skriver i sin artikel "tokfeministernas barnsligheter";

"En feminist är en bitter manshatare, sällan med något ordentligt att kämpa för. Åtminstone inte något som är tillräckligt lätt. De flesta feminister är småtjejer i tonåren, ofta med andra griller i huvudet också- de brukar gärna vara långt åt vänster politiskt, och inte sällan inom veganrörelsen.

Så brukar de springa omkring och vandalisera på stan, klä sig i palestinashalar (som om nu palestinier vore feminister?) och klottra: "krossa porren!" lite här och var, gärna på H&M-reklampelare. De vet förstås inte att det en gång i tiden var kvinnosakskämpar som var med och såg till att porren överhuvudtaget blev laglig, under 50- och 60-talen..."

sven är också upprörd över den den nya "feministiska inneflugan" som går ut på att införa ett nytt ord för det kvinnliga könsorganet. istället för det gamla "fitta", ska man nu börja använda den gulligare varianten "snippa".

"För det första tycker jag "fitta" är ett vackert och romantiskt ord, ett fornnordiskt ord som betyder våt strandäng. "Snopp" däremot är riktigt äckligt, det betyder utväxt. Hur roligt är det egentligen på en skala, att få sitt könsorgan kallat för något som betyder vårta eller fnaset på ett krusbär?", skriver sven. han pekar också på att männen faktiskt också har problem när det gäller namn på könsorganet och refererar till "fucking-jävla-kuk-åmål".

som jag brukar säga, det finns folk till allt.

Wednesday, May 17, 2006

det är lagligt

jag tror hela grejen har något med knark att göra så du behöver ju inte kolla upp sidan och tro att det är nåt bra. gillade dock budskapet på just den här.

Tuesday, May 16, 2006

tyska anarkister!

världens bästa tyska anarkister!

http://www.yelah.net/news/20060509213351

läs, njut och önska du var där!

mark me for life, please!

tack malin johansson för stöd och dokumentation. evig kärlek och frihet!





Sunday, May 14, 2006

söndag

inspirationen, motivationen, hoppet, glädjen, lusten, kreativiteten. vad hände? vart tog ni vägen?

Wednesday, May 10, 2006

klubb poplukt

eufori
















tack alla kända och okända underbara

Tuesday, May 02, 2006

pragen

hur skulle du säga? prag alltså. i bestämd form. inte prag, utan pragen eller praget. och ja, du får bara välja mellan dom. jag tror pragen. bestämd form är bra. som vapnet. eller fienden. jag önskar att jag hade kommit på npgon av dom namnen först. fan också.

om sex timmar åker jag i nillas bil från kjesäter slott till norrköping. därifrån buss, buss, buss. tills det är torsdag morgon och vi är i tjeckien. staropramen, benkyrka och solsken. jag längtar. borde packa nu, men alla kläder jag ska ha med är nytvättade, dvs jätteblöta och hänger/ligger över hela mitt rum. luftfuktigheten börjar bli outhärdlig och jag orolig för att det inte kommer bli torrt förens jag måste dra. jon skrev nyss att han och ticking bombs kanske är i prag samtidigt som oss. om det är så ska jag dö av glädje.

jag har blivit nörd och börjat ta kort på mig själv framför saker. bara som bevis för att jag verkligen var där, eller verkligen gjorde det, eller verkligen. ja. men sen så lägger jag ju inte upp ngra här. jag ska. men inte nu, jag ska ju till prag. hejdå.