Friday, July 28, 2006

djur i mig

vacker känsla efter fina dagar med lisa och mikko bestående av twin peaks och alla sveriges bärsorter förvandlades, över en minut eller två, till ett rent skitliv. illamående, halvtimmesdusch, misslyckad hårklippning, fluga i munnen och ägg på mackan. det bör här tilläggas att jag inte äter ägg. ägg smakar illa och vill bli en kyckling.

Monday, July 17, 2006

kusiner i massor

norrland och släktträff. bil, bil, bil. på ditvägen liten rundvandring i sundsvall, som troligtvis blir hemort till hösten. kallt och blåsigt, men verkar mysigt. mera bil. skelleftehamn och bönhuset i falmark. människor jag aldrig träffat blandat med människor jag saknat utan att veta om det. mindre "hej, vad ska du bli när du blir stor?" än jag väntat mig. det hela förflöt någorlunda smärtsamt. mycket pga av en av världens finaste hundar och min egen bror. igår hemkomst till saknad källare. jordgubbar, animal planet, nybakat bröd och garden state. natt med hyfsad sömn. nu blåbärsjakt och sedan thaimat i parken med jack the brack.

Tuesday, July 11, 2006

I'm already dead

already dead
so kill my head
there's a sun in his eyes
it won't go away
I'm already dead
why is it I can't kill my..

Monday, July 10, 2006

krig

för mycket prat. för många ord som river upp sår som jag sedan länge trodde var läkta. för mycket som utlämnar, uppvisar, blottlägger det inre som jag själv aldrig riktigt vågat titta på. för mycket minnen som blir till svett i pannan och knottror på armen. för mycket förflutet som får världen att upplösas, rasa under mina fötter och försvinna in i mörkaste svart. för mycket instängd för att inte ligga böjd över toaletten och kriga för att komma ut.

Wednesday, July 05, 2006

no fucking jävla kukåmål

06.30 -piiiiip. knappt en timmas sömn, värkande huvud och svullen hals. det blir inget. inget fucking jävla kukåmål för mig. nej.

madness glömde biljetten i sthlm. mkt telefon och stress ett tag, men det verkar ordna sig. niklas ekstedt dyker upp som en räddare i nöden och styr upp situationen.

nu kureras och bli pigg och fräsch inför morgondagen. klara ska inte bli sjuk! mycket smultron i trädgården. jag tror det hjälper.

Tuesday, July 04, 2006

pepp, pepp, pepp












Monday, July 03, 2006

Peace & Love

Peace & Love! Tävlingen avgjord

» Grattis Klara!Du vann 2 biljetter till Peace and Love-festivalen i Borlänge, till ett värde av 1500 kronor. Klara skrev bland annat att Collective är ett magasin som skulle kunna stå för en bättre värld. Ett magasin som ger folk kärlek till kultur. Hon tyckte också att vi skulle skippa mode eftersom det leder till utseendefixering och falska ideal. Tack Klara för ditt intressanta inlägg. Vi på Collective tycker att Mode tillhör livets goda och är en del av popkulturen. Vad tycker du? info@collective.se

Sunday, July 02, 2006

lördagstips!

tips för en lyckad sommarlördag:
vakna efter lagom mycket sömn bredvid en underbar vän. ligg och busa i sängen ovanligt länge och gå inte upp förän ni känner att ni verkligen måste. hämta tidningen, gör i ordning en riktig helgfrukost och ät i lugn och ro. lägg er sedan i soffan framför den utomordentligt roliga filmen "landet för länge sedan". spola gärna tillbaka på de skojigaste scenerna och var inte rädd för att garva ihjäl dig.

packa sedan matsäck, grabba en longboard och bege er till närmsta uppstyrda badplats. här hyr ni en kanot och paddlar runt tills ni hittar en passande ö. här kliver ni ur, både kanot och kläder, och tar er ett uppfriskande fribad i den underbara naturen. härja friskt i vattnet, njut av friheten och lägg då och då av ett litet tjut till följd av äckligt gräs/vassa stenar/ren lycka. låt sedan solen torka era kroppar, plocka fram matsäcken (som förslagsvis består av någon slags pastasallad) och svara i telefonen om några gullungar ringer med hälsningar från gotland. om några småpojkar i roddbåt dyker upp och vill dela ön med er, packa ihop och ta er snabbast möjligt därifrån. paddla runt en stund och hitta sedan lämplig liten fjuttö som ni kan krocka med ett par gånger.

efter detta äventyr är det nog dags att titta på klockan. troligtvis har ca 1,5 timma förflutit och det är dags att paddla tillbaka till uthyrningen. när ni betalat för båten, köp en isglass och åk hemåt.

väl hemma så känns det nog som att det är dags för ytterligare en filmupplevelse. bänka er i soffan och sätt i "a history of violence". schysst rulle tänker ni och när den är slut lagar ni quornburgare i pitabröd. smält maten en halvtimme eller så och ge er sedan ut på ännu en longboardtur. runt på ekebyskolgård, hämta avocado och havremjölk på magasinsgatan, titta solnedgång vid dammarna, vallaskolgård, nygjord asfalt vid tennisbanan.

nu är ni båda varma och svettiga så om någon ringer och ber er komma dit, ta först en sväng hem för eftersvettningar och klädombyte. dagen avslutas i kollektivet ovanför lampaffären med härligt sällskap, skön musik och mys.
mycket nöje!