Sunday, July 02, 2006

lördagstips!

tips för en lyckad sommarlördag:
vakna efter lagom mycket sömn bredvid en underbar vän. ligg och busa i sängen ovanligt länge och gå inte upp förän ni känner att ni verkligen måste. hämta tidningen, gör i ordning en riktig helgfrukost och ät i lugn och ro. lägg er sedan i soffan framför den utomordentligt roliga filmen "landet för länge sedan". spola gärna tillbaka på de skojigaste scenerna och var inte rädd för att garva ihjäl dig.

packa sedan matsäck, grabba en longboard och bege er till närmsta uppstyrda badplats. här hyr ni en kanot och paddlar runt tills ni hittar en passande ö. här kliver ni ur, både kanot och kläder, och tar er ett uppfriskande fribad i den underbara naturen. härja friskt i vattnet, njut av friheten och lägg då och då av ett litet tjut till följd av äckligt gräs/vassa stenar/ren lycka. låt sedan solen torka era kroppar, plocka fram matsäcken (som förslagsvis består av någon slags pastasallad) och svara i telefonen om några gullungar ringer med hälsningar från gotland. om några småpojkar i roddbåt dyker upp och vill dela ön med er, packa ihop och ta er snabbast möjligt därifrån. paddla runt en stund och hitta sedan lämplig liten fjuttö som ni kan krocka med ett par gånger.

efter detta äventyr är det nog dags att titta på klockan. troligtvis har ca 1,5 timma förflutit och det är dags att paddla tillbaka till uthyrningen. när ni betalat för båten, köp en isglass och åk hemåt.

väl hemma så känns det nog som att det är dags för ytterligare en filmupplevelse. bänka er i soffan och sätt i "a history of violence". schysst rulle tänker ni och när den är slut lagar ni quornburgare i pitabröd. smält maten en halvtimme eller så och ge er sedan ut på ännu en longboardtur. runt på ekebyskolgård, hämta avocado och havremjölk på magasinsgatan, titta solnedgång vid dammarna, vallaskolgård, nygjord asfalt vid tennisbanan.

nu är ni båda varma och svettiga så om någon ringer och ber er komma dit, ta först en sväng hem för eftersvettningar och klädombyte. dagen avslutas i kollektivet ovanför lampaffären med härligt sällskap, skön musik och mys.
mycket nöje!

1 Comments:

Blogger lisa ljungman said...

krockarna med miniön ligger etta på min topplista den dan, så jävla bra grej att ha med sig i framtiden liksom en bra erfarenhet! love u

1:41 pm  

Post a Comment

<< Home