Sunday, August 27, 2006

sundsvall jao!

hitkommen och inflyttad. finfin lägenhet som ännu är alltför tom. sundsvall verkar vara mysigt och nollningen känns inte lika skrämmande som förut. kikärtor kokta och imorgon blir det brödbakning. underbart skönt med eget liv igen. det har varit mer äfterlängtat än jag förstått. det går bra nu. grabbarna är inte med, och att pengarna rullar in kan jag inte heller påstå, men va fan. alla kan ju inte ha lika bra flyt som dig petter. du som har ett liv som är the shit. puss och kram

Thursday, August 24, 2006

usch ulf

han flyttar imorgon. imorgon flyttar jag imorgon.

ulf malmros har bara gjort smala sussie. någon annan har stulit hans namn inför tjenare kungen, jag lovar.

Monday, August 21, 2006

klara i en soffa

lång lördag i kärrgruvan med ingredienser som; safari, flaggspel, flanellskjortor, ungdomsfulla galningar, skojakt, bilkul och slutligen -skogspromenad till tidig morgon.

söndag i regnigt långhyttan. överskattad tur med hjälm och ficklampa. en stunds ångest på trägolvet innan jag hittade en trevlig holländare som körde mig i sin lastbil hela vägen till sala. jag fick dessutom köra truck när vi stannade i avesta för att lämna tomater och päron. jag har tyvärr glömt vad du heter, men tack än en gång fick skjuts och trevligt sällskap. och jag hoppas verkligen att det löser sig med lånen!

på kvällen besök av barndomsvän med mor. fin avslutning på fin helg.

Saturday, August 19, 2006

psykgänget

läste förra inlägget och kan bara konstatera att jag knarkar på tok för lite för att befinna mig på den hippienivå jag uppenbarligen gör.

igår psykdag med mina bästa psykvänner. fint avslut på terassen med jon kanon och okänt odjur.

idag fyller nisse 21 och är festivalgeneral.

Wednesday, August 16, 2006

hierarki i rabatten

dagen idag är en svår dag. en otroligt motbjudande värld fick klara att ligga kvar i sängen i nästan fyra timmar innan hon till slut kravlade sig upp. konstig dröm där klara sa till en snubbe att hon gillade att göra nazister illa. i en annan var klara med i reklam för eltandborste och tyckte att den gav underbart resultat, syster linnéa däremot gillade inte tandborsten alls. många fler korta, märkliga drömsekvenser finns kvar från natten och i något suspekt litet hörn sitter mauro scocco och skaver.
blöt promenad i ösregn och ful frisyr. tillbakalämnande av "v för vendetta", som förövrigt är en av världens bästa filmer. efter en tids gibbande i sängen bestämde sig klara för att ta tag i trädgården. med anthony i öronen och skitkläder på börjar hon riva och slita, rycka och dra. klara har alltid gillat att rensa och göra fint i trädgården, men idag är det inte en välmående kvinna som står mitt i rabatten med lera och jord upp till knäna.
att se de små maskarna som desperat letar sig ner i jorden efter att ha fått sina hem demolerade, de regnblöta humlorna som slött och vilset irrar runt efter att ha bevittnat sin mat ryckas upp ur marken och försvinna, det oändliga antalet spindlar, skalbaggar och småkryp som förvirrat springer runt för att hitta en ny plats att vila sina trötta små ben på. att tillsammans med vinbären och solhattarna hånleende böja sig ner över de lägst rangordnade växterna i trädgårdshierarkin och med hårda och beslutsamma nävar slita låss deras djupast rotade livlina. nej, klara njuter inte längre av att förinta de stackars växter som fått benämningen "ogräs", att störa, och förstöra för, de djur som lever bland denna växtlighet och att iom allt detta upprätthålla den orättvisa, och för klara nu så uppenbara, hierarkin i våra rabatter och trädgårdsland.

Wednesday, August 09, 2006

du dansar bara för dig själv

rum i lägenhet på storgatan 33, tymbark cactusjuice, fotbad i fontän, guld, dröm om vän i bosnien, brittbesök, lila leopardkofta, hjärter ess, talande troll och sista minuten till emmaboda är alla saker som ger mig lust att lämna källaren. att jag sedan vaknar och tror att jag mördat min bästa väns far, det är en annan sak.


You said I've got it, I've got it in my heart. But my heart's never there so why should I care?