Tuesday, September 26, 2006

sudexho i min hjärna

passerkort, självtändande lampor, macintosh, aftonbladethysteri, extrem fascination för "hippa" ord, sudexhokaffe, larmsystem och hierarki. universitet är bra fint, eller hur?!

imorgon ännu en heldag i denna fantastiska låtsasvärld. sedan tidningsmöte, dj-möte och till sist - onsdagsklubb på liquid! studentliv, studentliv.
på torsdag inlämning av nyhetsartikel, reflektion kring denna och sedan - långhelg!
på lördag - skivmässa!
mycket och jobbigt och stressigt. men ständigt något att se fram emot. - I kind of like it!

Thursday, September 21, 2006

kompisch

arrghh. vad gör man? och framför allt -vad gör män? "serievåldtäktsman" jagas i sundsvall efter fem våldtäktsförsök/övergrepp under en och samma kväll. vid sidsjön visserligen, men inte känner man för att promenera ensam efter mörkret fallit för det. äckel och slem. sot och missär.

sitter med en nyhetsartikel som ska vara inne imorgon. har lyckats vrida och vända lite så att jag ska vara iaf lite inspirerad. föreläsning idag med fd studenter och ibland dem en gringokvinna som jag tänkte blanda in i min text. inte inne i ett jätteflöde för tillfället dock, som ni kanske märker. för mycket annat i mitt huvud. vissa stunder känns det självklart att jag ska vara här. ge det en chans. alltid lär jag mig något. andra stunder vill jag bara bort. bort. bort. bort. långt. men vart?

båda mina lghtskompisar åker bort i helgen och istället kommer lisa på besök! käraste lisafisa! ser fram emot mycket mys och pys, och att pluggstunderna går fort och lätt. studiemedel på måndag ser jag också fram emot. cashen sinar.

cissi ut ur idol. ännu en gång har svenska folket bevisat hur dumma de verkligen är.

Tuesday, September 19, 2006

kallt land

jaha. då var det klart. borgerlig regering. är så skittrött på att prata och höra om det så jag lämnar ämnet med enda tillägg att jag är grymt orolig.

fet skrivuppgift framför mig i veckan. efter det hoppas jag på besök. modermodig har antytt att jag kan vänta henne. vore underbart.

sundsvall är kallt. hösten är här. min hals är sjuk.

Sunday, September 17, 2006

valvaka. valbaka. valkaka.

slut på nollning. igår var det sittning. trerätters och snapsvisor. mormors klänning och röda läppar. och så dans, dans, dans. lagom fin kväll som avslutades med trevlig efterfest i mitt hus. men tre trappor upp. ikväll är det valvaka med knytis hos mig och stina. imorgon kan sverige vara ett land att hata.

Friday, September 08, 2006

birsta vs. finland

vissa är i birsta industriområde och fotar skit. andra är i sinnet på väg till finland.

Thursday, September 07, 2006

expressenhype och dyra glasögon

sitter vid ett äckligt tangentbord på ett annars rent och fixat universitet. möttes första dagen av programmansvarig stockholmare med dialektkomplex och dyra glasögon. skräpjournalistik älskas av både lärare och de tidigare årskullarna journalister och bildjournalister och ensamhet och frustration är känslorna som vaggar mig om nätterna. eftermiddagar och kvällar består av ren galenskap som har varit både bra och mindre bra. lägenheten känns helrätt och grannen stina är hittills närmsta kontakten. jag är grymt splittrad vad gäller det mesta, men jag antar att jag bara måste ge allt lite tid. återkommer med ytterligare känslor och förhoppningsvis även bilder. imorgon första fotouppgiften.