Friday, June 30, 2006

veckan

tisdag: niklas på besök. träff med fru berg som dagen till ära pratade om korv. bilfärd till västerås och ikea. tyger från stuvlådan och tigermönstrat presentpapper. tillbaka i sala och bror hemma från sundsvall.

onsdag: longboard med lisa. jag hade förträngt hur underbart det är. nu jävlar ska mitt knä tränas för longboardsommar! kommunens gratisgym. rolig och skön timme med rehabmaskiner, mr music och planering inför sommaraktiviteter. åkrahallen. hårfärgning. lisa är pepp!

torsdag: barnvaktsdag. piratskepp, krocket, handstående, rabarberpaj. barn är fina i mindre portioner. orlando på talband i gräset. parken med lisafisa. middag i solnedgång vid måns ols med mor, far, bror. sala är mindre än man ibland tror. promenad med lisa till rymdskeppet som med sina underbara färger landat mitt i grönskan vid boulbanan. slutligen kära återseenden, men konstig känsla, i kylig sommarnatt.

fredag: elak natt. varm morgon. helgad vare du svala källare. frukost i solen. vindstilla och svettigt. sommar, sommar, sommar! saknar galentupparna i sthlm.

Wednesday, June 28, 2006

drömdagboken

klara har börjat skriva drömdagbok. det blir en läskig samling svarta, konstiga små inblickar i en värld som klara helst skulle vilja vara utan. en värld bebodd av katthäxor, dödliga solfjädrar, svarthajar, vapen och stora elaka män. men om man sätter sig in i denna värld, och tittar extra noga, kan ljusglimtar skymtas. som i en del ur en av nattens drömmar där klara läser en kommentar till av tavla. ett verk av jon viol som klara verkligen gillar och som rör henne till tårar. innan svarthajarna dyker upp under vattenytan hinner klara läsa historien bakom den blå delen till vänster i tavlan; "den blå lampan i fina klaras rum".

Tuesday, June 27, 2006

google image quiz

google image quiz! post the first image in the list.

1. your age on your next birthday:












2. your favourite colour:





















3. your middle name:















4. the last meal you ate:

















5. your bad habit:






6. your favourite fruit/vegetable:
















7. your favourite animal:




















8. the town you live in:









9. the most useful thing in your house:















10. the name of your pet:























11. your most recent purchase:












12. your biggest pet peeve:
















13. something that makes you happy:

















14. your first name:























15. your last name:

Sunday, June 25, 2006

fredag på magasinsgatan














det blev en midsommar. det blev ett kalas. en kväll att minnas, med de bästa av varelser. förutom de två som hängde i hufvudstaden med österrikare så var umgänget fulländat. fyra vackra övermänniskor som lagade mat, dansade dans, pratade prat, myste mys. och så wilma. kattkvinnan som inte har något i världen att vara kall eller bitter över. troligtvis den mest harmoniska, underbara, roingivande trygghetskälla jag någonsin mött. senare under kvällen anslöt sig även ett sjätte underverk. vännen som är så levande att färger sprakar och växter blommar. en natt utan sömn som slår slår sönder och strimlar alla slömnlösa nätter.

Friday, June 23, 2006

midsommar?





























klara och jon fick under gårdagen i uppdrag att hämta en wiskeypolare på stationen. otroligt social och trevlig man i sina bästa år. själv tog jag tillfället i akt att framstå som den skarpsinta kvinna jag i själv verket är. (k = klara. m= mannen)

k: men, va?!?! vad är det frågan om? (syftar på trafiken som aldrig verkar ha ett slut)

m: jo det är visst någon slags högtid imorgon har jag hört. ritualer och annat. folk vällfärdar väl till dalarna idag.

konversationen pågår, främst nu mellan de två karlarna i bilen, menan klara sitter med pannan i djupa veck; "hmm.. nää. jag borde väl kunna min judendom. och islam?? nej. vad fan pratar han om?..."

k: men alltså. vad är det för högtid imorgon?



glad midsommar för i helvete!

thai-tv och blå elektronik

en torsdag som inleddes med mysig falafellunch på högklassiga sala kebab. lilla malte som letade efter en mor och verkade tycka att både jag och lisa hade potential. en regnskur av rang som ledde till fin stund med thaikvinna i thai food på norrbygatan, försök till konversation och ingefärskola. kaffe med jon viol på otroligt överskattade johanssons med ny hi tech servering.

skulle du någon gång besöka johanssons café bör du vara medveten om följande: den lilla blå dosan du får i utbyte mot betalning är inte så oskyldig som den ser ut. slår du dig ner medan du väntar på maten så var på din vakt! när som helst så kommer dosa att börja pipa och föra ett jävla liv. snabbast möjligt måste du nu ta dig till den lilla luckan längst in i cafét för att placera dosan i stålröret till höger, innan du äntligen får mottaga din beställning. om personalen nu är så rädd för kundkontakt kunde de väl göra det på ett mindre dramatiskt sätt?! jag skulle uppskatta om folk kunde umgås med varandra utan att störas av ett evigt pipande och förvirrade männiksor som tror att dom håller en tickande bomb i handen. ok, nog om detta.

fin dag som fortsatte på polhemsgatan och så småningom magasinsgatan. matlagande, småfilmande, glada telefonsamtal, blomplockande, mikkoankomst, pedofildokumentär och allmänt myspys. rent utsagt en utmärkt dag som borde resultera i sömn. men icke.

så här är jag nu. orolig i själen av dröm som fortfarande klänger sig fast. ett virrvarr i huvudet av beslut som ska tas, saker som ska bestämmas, viljor som ska tvingas fram. händer på mina axlar som ska trycka mig ner i skorna jag inte vill ha. frågan kvarstår: vems är händerna? eget ansvar. men jag orkar ju inte. vill inte. skitliv.

Thursday, June 22, 2006

hultsfred 2006

hultsfredsfestivalen 2006. klara och tomas. död och dyr festivalbuss. svettigt kämpande för backstagepass. jysk-lyxtält utan skugga mitt på öppna prärien. savanndamm. mycket plats i tältet. en skåning. mindre plats i tältet.

stekande sol. sture allén. anttila. d muttant. hey willpower. langos. rockfotoutställning. nytt folk. gammalt folk. salafolk. dammigt folk. kö. aldrig förr så mycket kö. torsdag 17.00 atlantis -gogol bordello, förmodligen den bästa spelningen någonsin i hultsfredsfestivalens historia. förmodligen inte, men årets i särklass bästa. phoenix. willmer från bagarmossen. the sounds!? varför? kan vara världens sämsta band, efter kaizers förståss.

norrmän besatta av smala sussie-citat, skyltar och hulingen. någon som påstår sig ha världens största kuk. (förutom i ljusdal då, där är han bara fyra). tomas ser raised fist och tycker det är en av årets bästa. klara missar för hon står som vanligt i kö. tillsammans tröttnar de på lou reed. "trött instrumental jävla gubbrock", enligt tomas. klara håller med. väntan utanför rödingtält. varmt. svett. klara peppar på pascal. hon får ångra sig. camphäng. skellefteå slår gottland med hästlängder. någon fick en häl i handen. the strokes lagom trötta. slö och något påtvingad dans till gamla hitsen.

pålen vid målet. goda vänners lag. och svante. punkare från linköping som svetsat av fingret och letade snö. jag lovar dig. vegburgare. radio dept. norska galningar i datarock. tryckt mot skuggan på timbuk. vän från örebro. embassy bättre än vanligt, men inte bra ändå. gossip i teater för att hon är tjock. dregen är tyvärr snygg, fast han är ful.

tack tomas. det gick vi på bra!

Wednesday, June 21, 2006

tisdagssömn

ett efterlängat beslut + ett oväntat besök = en hel natts sömn

Monday, June 12, 2006

saknad


oj vad jag saknar. jag saknar så det gör ont.













oändlig kärlek till er alla mina älskade ruvar!

Sunday, June 11, 2006

åh du ljuva sthlmshelg

klaras helg i sthlm som förgylldes av världens bästa rumskamrater, sms vackrare än livet självt, kalas på jobbet med många nya vänner, vip vernissage med champange, hultsfredspepp, moviemaraton, brieciabatta, efterlängtade samtal med saknade vänner och fin gemenskap med framtida sådana.



kvällssol vid slussen med prat om jobb, tuttar, studentskivor, filtar, folk och fä.






senare debaser och nya niccokick-bandet. bättre än niccokick och trevlig ny bekantskap. rebecca? vad hon än heter så finns här lite bilder på hennes begäran. hennes snyggaste gittarist filip ser du på de flesta.







ak och mikko och madness och tomas och katarina och hennes ragg. fint häng på debbans uteservering som förövrigt kickar ass!


söndag och student i skarpnäck. joakim är söt och snäll, och dessutom min kusin. och student då såklart. mat och tårta och hurra och fotoalbum och mycket prat om precis ingenting.


söta, vackra mormor